Hamas henrettet seks jødiske gisler

Hamas-terrorister henrettet de seks jødiske gislene ved å skyte dem i hodet og kroppen gjentatte ganger på kloss hold. De seks drepte gislene, fem israelere og en amerikansk ungdom med dobbelt statsborgerskap, ble oppdaget lørdag i en tunnel under Rafah. Terroristene visste tydeligvis at styrker fra IDF var i ferd med å frigjøre dem.

De brutale drapene har vakt et voldsomt sinne i både Israel og USA. Gislene har sittet fanget i nesten 12 måneder under forferdelige forhold. Det var store demonstrasjoner i Tel Aviv og andre store israelske byer etter at drapene ble kjent. Noen av demonstrantene rettet også kritikk mot landets statsminister Benjamin Netanyahu for hans håndtering av gisselaksjonen. Den amerikanske borgeren Hersh Goldberg-Polin ble funnet drept sammen mede israelske gislene

Preisdentkandidat Donald Trump kritiserer president Joe Biden og visepresident Kamala Harris for deres rolle i gisselsituasjonen. Trump mener drapet på amerikaneren Hersh Goldberg-Polin og de israelske gislene var et resultat av manglende amerikansk styrke og ledelse.

Trump sammenliger gisselsituasjonen k med den amerikanske tilbaketrekningen fra Afghanistan, som han også mener var svært dårlig håndtert.

Her hjemme kritiserer MIFF ( Med Israel for fred) det norske utenriksdepartementet. UD nevner ikke Hamas med et eneste ord i en uttalelse på X (Twitter) etter at de drepte gislene ble oppdaget i en tunnel 20 meter under Rafah. UD skriver at gislene ble funnet døde, ikke at de ble drept med kaldt blod av Hamas-terrorister. Under meldingen er det kommet over 120 kommentarer. “De ble ikk under funnet døde. De ble brutalt myrdet av en terrorgruppe som medlemmer av deres regjering støtter”, skriver en.

De aller fleste av de seks var på en musikkdfestival i nærheten av Gaza de de ble bortført og tatt som gisler av terrorgruppen Hamas. 7. oktober i fjor. Ca. 1200 sivile israelere og amerikanere ble drept i masakrer den dagen. Kvinner ble systematisk utsatt for seksualisert vold før de ble drept eller tatt som gisler og ført til Gaza.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.