Georgias mest kjente transperson drept

KNIVDREPT: Kesaria Abramidze ble funnet drept i sin egen leilighet i går. Foto: INSTAGRAM

Kesaria Abramidze var Georgias mest kjente transperson. I går ble hun funnet knivdrept i sin eget hjem i sentrale Tbilisi ett døgn etter at Georgias regjering innførte nye lover som mange mener er svært negative overfor landets lille miljø av skeive.

Regjeringspartiet Georgias Drøm, som regnes som svært Putin-tro, har lenge gjort det vanskelig å være skeiv i det lille kaukasiske landet. Pride-feiringer har vært stoppet og angrepet av homofobe.

Kesaria Abramidze var kjendis i Georgia og jobbet også som modell ved siden av hyppige opptredener i liberale TV-stasjoner.

Abramidze ble funnet knivdrept i bydelen Didi Dighomi i sentrum av Tbilisi. En mannn er pågrepet mistenkt for drapet. Landets president,som er i opposisjon til regjeringen, har fordømt drapet. Drapet kommer etter mange angrep på homofile og transpersoner de siste månedene.

Georgia har søkt om medlemskap i EU, men flere EU-land har vært negative til søknaden på grunn av Georgias nære forhold til Putin-regimet og deres trakassering av minoritetsgrupper.

TEKST: MORTEN AASBØ

Comments are closed.