Sør-Korea vil nå – sammen med USA – påskynde arbeidet med å utplassere et rakettskjold etter Nord-Koreas siste rakettutskyting – den andre denne måneden. På lørdag meddelte Sør-Koreas forsvarsdepartement at de nå i samarbeid med USA vil få i gang arbeidet med å utplassere ytterligere avfyringsramper for anti-rakettskjoldet.
Seouls beslutning om å gjenoppta arbeidet med å utplassere det amerikanske rakettforsvarssystemet THAAD, kommer som et direkte svar på den siste oppskytingen av en interkontinental rakett fra Nord-Korea.
Under den nå avsatte presidenten, Park Geun-Hye, innledet Sør-Korea og USA utplasseringen av antirakettsystemet. Men prosjektet ble stoppet av den nye presidenten, Moon Jae-In, som ville utrede hvilken miljøpåvirkning utplasseringen ville få.
Beskjeden fra Sør-Koreas forsvarsminister Song Young-Moo, om å gjenoppta arbeidet med rakettskjoldet, fikk som ventet en dårlig mottakelse fra kommunistregimet i Nord-Korea. Via den statlige TV-kanalen KCNA gikk de ut med en uttalelse der man truet Sør-Korea med en «forferdelig skjebne» om man gikk videre med å utplasserer rakettforsvarssystemet. Også Nord-Koreas allierte, Kina, har protestert mot Sør-Koreas planer.
– Beslutningen kommer ikke til å løse Sør-Koreas sikkerhetsproblemer, men gjøre situasjonen enda mer komplisert, meddelte Kinas utenriksdepartement i en skriftlig redegjørelse.
USA har svart med å la et av sine strategiske bombefly av typen .-1B fly over Nord-Korea. USA sier også at de kommer til sende «strategiske midler» til Sør-Korea. Normalt betyr det at de sender et hangarskip.
Korea-kjennere mener nå at den siste oppskyting av en interkontinental rakett fra Nord-Korea vil hindre president Moon Jae-Ins fra å prøve seg med en dialog med kommunistregimet i nord. Moons linje har hele tiden vært å få Nord-Korea til forhandlingsbordet. Men regimet i nord har svært med ytterligere prøveoppskytinger av interkontinentale raketter etter at Moon kom til makten.